persafe_socials

“Ik wist al snel: arm uit de kom”

Geplaatst op: 3 March 2021 | Categorie: Families

“Ik wist al snel: arm uit de kom”

Mark van Bergem gaat in de kerstvakantie van 2019 met zijn familie op wintersport in het Oostenrijkse Kuhtai. Een klein dorpje van één straat, waar alle pistes op uit komen. Ondanks 20 jaar aan ervaring, komt hij op één van die afdalingen zwaar ten val. “We namen een zwarte piste met iets te veel overmoed. Ik ging te hard, miste een bocht, gleed weg en kwam buiten de piste hard op mijn schouder terecht. Arm uit de kom, zo werd mij al snel duidelijk”, vertelt Mark

Buiten de piste
Daar, verkrampt van de pijn, ligt hij een tijdje. Uiteindelijk wordt Mark omhoog geholpen door zijn nichtje, die met hem mee op pad was. “Maar dan? Ik kon niet makkelijk bij mijn telefoon komen en erg makkelijk afdalen naar het dorp zat er ook niet in. Al helemaal niet met zware skispullen en een bungelende arm.”

Snel alarmknop ingedrukt
Gelukkig heeft hij een PERSAFE alarmknop op zijn jas. “Die heb ik vrij snel ingedrukt. Wij hebben een familieabonnement, waardoor mijn ouders ingeschakeld konden worden. Mijn vader heeft meteen opgenomen en kon me verder helpen. Hij kon ons volgen op de app en is ons halverwege de afdaling tegemoet komen lopen. Samen zijn we vrij snel bij de dokter aangekomen, waar na enkele minuten ook mijn moeder binnen kwam lopen.”

Volgend jaar weer
Met een grote glimlach: “Skiën zat er die vakantie niet meer in, maar volgend jaar is mijn alarmknop het eerste dat ik in mijn koffer zal doen!”