26. BATTERIJ VAN NOODKNOP DOORMETEN EN VERVANGEN

Elke keer als je de systeem test doorvoert (zie punt 14 van de handleiding) dan wordt ook de batterij spanning van de noodknop doorgemeten. Zodra deze onder de 10% komt krijgt de alarmgever hiervan een melding op zijn/haar telefoon. 

Als je al enige tijd niet de systeem test hebt doorgevoerd dan kan het zijn dat de batterij van de noodknop volledig is opgebruikt en geen melding meer geeft. Controleer of op de voorzijde van de knop een geel, groen of rode led oplicht als u de knop indrukt. Als de led zichtbaar is dan heeft de noodknop nog spanning. Als er geen led oplicht dan is de batterij volledig leeg en werkt de noodknop niet meer. Als de led oplicht en de noodknop geen verbinding maakt met de telefoon dan volg je de stappen in punt 14 van de handleiding.

Als je bij het doorvoeren van de systeem test de melding krijgt dat de batterij van de noodknop moet worden vervangen (of ‘accu van het externe apparaat moet worden opgeladen’) dan betekent dit dat de batterij van de noodknop bijna leeg is en dat je een nieuwe batterij in de alarmknop / polsband moet plaatsen.

De Persafe alarmknop / alarmzender is uitgerust met een knoop cel batterij. Gebruik een nieuwe knoop cel batterij met specificatie ‘CR 2032’

Volg deze stappen om de batterij te vervangen;

  1. Open de Persafe app en klik op de 3 liggende streepjes in de linker bovenhoek. Bovenin het scherm staan 3 knoppen naast elkaar. Klik op de meest rechtse knop (scherm verandert in een blauw/oranje scherm).
  2. Haal de alarmknop uit de metalen clip of uit de polsband (via de onderzijde).
  3. Verwijder de sticker op de achterzijde (bewaar deze) en plak de alarmknop met de lijm laag op een vlakke oppervlakte. Bij een polsband gebruik je dubbelzijdige tape om de alarmzender met de achterzijde op een vlakke oppervlakte te fixeren.
  4. Draai het bovenste gedeelte van de alarmknop één kwartslag naar links tot je een klik hoort. Het bovenste deel van de knop komt los.
  5. Verwijder de oude batterij uit de knop en plaats een nieuw batterij in de knop. Let er op dat de batterij goed achter het metalen veertje wordt geplaatst. De batterij is correct geplaatst als het ‘plus’ teken nog zichtbaar is op de batterij.
  6. Om de bovenzijde correct terug te plaatsen op de onderzijde van de knop moet je ervoor zorgen dat de 3 nokjes van de bovenzijde in de uitsparingen van de onderzijde worden gepositioneerd. Draai het bovenste gedeelte van de alarmknop één kwartslag naar rechts tot je een klik hoort.
  7. Je kunt de alarmknop of zender nu van het oppervlak los maken door er met je duim aan één zijde tegen aan te duwen. Plaats de sticker weer terug op de achterzijde of haal de dubbelzijdige tape van de achterzijde van de polsband zender. Plaats de alarmknop terug in de metalen clip of in de polsband.
  8. Open de Persafe app en klik op ‘activeren app’. De alarmknop / polsband is nu weer gereed voor gebruik.

Klik op deze link om een youtube film te starten die toont hoe de batterij wordt vervangen;

https://www.youtube.com/watch?v=N1k5ffKHERs