27. VERGOEDING VOOR PERSOONSALARMERING VIA DE ZORGVERZEKERAAR

De zorgverzekeraars zijn in de basis zorgverzekering verplicht om een (deel) van de aanschaf van de noodknop te vergoeden indien de zorgontvanger een indicatie van de huisarts kan voorleggen. Ze zijn NIET verplicht om de maandelijkse kosten voor het abonnement te vergoeden. Slechts een enkele zorgverzekeraar in Nederland vergoedt de maandelijkse abonnementskosten en dan ook alleen maar als de zorgontvanger aanvullende pakketten heeft afgesloten.

En hier ‘wringt nu juist de schoen’ omdat de maandelijkse kosten bij veel alarmeringsdiensten tussen de €20,- en €35,- per maand bedragen en over de looptijd van de dienst dus veel hogere kosten veroorzaken dan de eenmalige aanschaf van de noodknop.

Persafe wil persoonsalarmering betaalbaar maken voor iedereen en rekent juist lage maandelijkse abonnementskosten (€8,95 of €12,95 per maand).

We doen dit omdat we ons zeer bewust zijn dat de meeste gebruikers met een huisarts indicatie geen vergoeding van hun zorgverzekering ontvangen. Bovendien is de eenmalige aanschaf van de noodknop bij Persafe ook lager dan bij de meeste andere aanbieders (Bij Persafe €90,- voor polsband en €55,- bij alarmknop met halsketting en geïntegreerde kledingclip en €10,- activatie en verzendkosten. Bij veel alternatieven betaal je meer dan €120,- voor de aanschaf incl. eenmalige kosten voor de noodknop)

Als de zorgverzekeraars de aanschaf van de noodknop vergoeden dan is dit meestal 70% bij gecontracteerde zorgaanbieders en 50% bij niet gecontracteerde zorgaanbieders. Op dit moment heeft Persafe niet de status van gecontracteerde zorgaanbieder bij de meeste zorgverzekeraars.

Maak je de rekensom dan is Persafe veel gunstiger vanwege de maandelijkse abonnementskosten en lage aanschafkosten van de noodknop en biedt desalniettemin het meest uitgebreide alarmsysteem op de Nederlandse markt.

Als je de factuur van Persafe wilt indienen bij je zorgverzekeraar dan kun je de factuur zelf vanuit het klantenportaal downloaden.

Open hiervoor je internetbrowser en geef volgende url in; my.persafe.eu

Log in met de inloggegevens van de ABONNEMENTHOUDER.

Gebruikersnaam = email adres
Wachtwoord = hetzelfde wachtwoord waarmee de abonnementhouder inlogt in de Persafe app op de telefoon.

Je kunt het online klanten portaal ook direct op de telefoon van de abonnementhouder activeren.

Open Persafe app op de telefoon van de abonnementhouder en open het app menu (drie streepjes linksboven) en selecteer functie “BEHEER”.
Zorg ervoor dat je de telefoon in landschap modes houdt als je in het portaal wijzigingen doorvoert.
Je kunt de volgende zaken beheren in het online klanten portaal;

Facturen downloaden (ACCOUNT – FACTUREN – KLIK op de MAANDREGEL om factuur te openen en te downloaden