2. Inloggen op de app

Zodra je de app hebt geïnstalleerd kan je de app op je telefoon starten en kun je beginnen door met je gebruikersnaam (emailadres) en je wachtwoord in te loggen op de app. Zolang er niet wordt uitgelogd in de app, hoeft dit proces maar eenmalig te gebeuren.

Na het inloggen op de app zie je jezelf met een oranje gebruiker icoon op de landkaart in jouw alarmcirkel scherm. Een alarmcirkel bestaat uit jezelf en één of meerdere PERSAFE-gebruikers die je hebt geselecteerd om in geval van een noodsituatie voor jou als hulpverlener op te treden.

Zie hoofdstuk gebruikers aanmaken om hulpverleners aan jouw alarmcirkel toe te voegen. Je kunt ook een abonnement hebben afgesloten waarbij jouw noodoproep altijd rechtstreeks naar de PERSAFE-meldkamer gaat. Indien je hiervoor hebt gekozen blijf alleen jij zichtbaar in dit app-scherm.

De gebruiker icoon op de landkaart toont de gps-locatie die jouw telefoon op dit moment bepaald. Deze wordt eenmaal per minuut doorgestuurd aan de PERSAFE-alarmserver als je je verplaatst. Als je een noodoproep alarm maakt wordt je actuele locatie opnieuw bepaalt en elke 10 seconden ververst (zodat ook hulp kan worden verleend als je je verplaatst bijv. als je reist met openbaar vervoer)