6. Friends

PERSAFE biedt de optie om je actuele locatie te delen met familie en vrienden buiten de alarmcirkels, bijvoorbeeld voor gebruikers die geen hulpverlener voor jou zijn (ouders of kind). Deze FRIENDS kunnen uitgenodigd worden via email en zodra een gebruiker de uitnodiging accepteert kun je deze gebruiker zien in het FRIENDS-scherm in jouw app.

Ga naar “manage” in het app menu of naar my.persafe.eu via internetbrowser.

Klik op FRIENDS en op “+ voeg een Friend toe”.

  • Selecteer een gebruiker uit je abonnement in het uitklap menu of geef een email adres in van een PERSAFE-gebruiker van buiten je abonnement
  • Klik op “aanmaken” knop om de Friend uit te nodigen en een email uitnodiging wordt verstuurd.
  • De uitnodiging email bevat de volgende opties voor Friend om te selecteren:
    • Uitnodiging accepteren en continue mijn actuele locatie delen
    • Uitnodiging accepteren maar alleen mijn online status delen, niet mijn actuele locatie
    • Uitnodiging weigeren

 

Zodra de Friend heeft geaccepteerd wordt de gebruiker icoon actief in het FRIENDS-scherm van de app (dit scherm wordt pas actief nadat minimaal 1 Friend actief is). De Friends die alleen hun online status willen delen worden onder in het app scherm weergegeven. Degene die hun locatie delen worden op de landkaart weergegeven.

In my.persafe portaal (“manage” in het app menu of my.persafe.eu via internetbrowser) kun je inzien welke Friends jou uitnodiging hebben geaccepteerd. Hier kun je ook instellen of deze Friend in je FRIENDS-scherm van de app wordt getoond.

Je kunt altijd je “toestemmingen” inzien en wijzigen. Ga hiervoor naar “manage” in het app menu of naar my.persafe.eu via internetbrowser en selecteer “toestemmingen”. Klik op de gebruiker waaraan jij toestemming (hulpverlener of Friend) hebt verleend, open de kaart door op +-teken te klikken en selecteer “bewerk”.