8. Instellingen in de app

De AAN/UIT knop (helemaal rechts) gebruik je om de App uit te zetten. Je kunt dan geen alarm meer maken en geen alarmberichten van anderen meer ontvangen. Er vindt geen communicatie meer plaats tussen de app en de PERSAFE alarm-server. Als je de app weer wilt activeren druk dan op “activeren APP”.

De middelste knop is specifiek voor de PERSAFE Badge alarmzender (zie later)

Met de LOCATIE DELEN knop (helemaal links) kun je ervoor kiezen om tijdelijk je locatie niet te delen. Is de knop groen dan deel je je locatie, is de knop geel dan deel je je locatie niet. Alleen als je je in een noodsituatie bevindt wordt je locatie altijd standaard meegestuurd met het noodoproep alarmbericht zodat je hulpverleners of de meldkamer snel is actie kan komen.

Met de optie “ALARM CIRKEL” kun je switchen tussen twee of meer alarmcirkels, bijvoorbeeld tussen familie en zakelijk. Deze alarmcirkels moeten dan wel eerst in MY.PERSAFE-portaal worden aangemaakt en gebruikers worden toegevoegd.

Met de optie “GELUIDSPROFIEL” kun je het geluidsprofiel regelen binnen de App. Je kunt kiezen uit “stil/vibreren/normaal/luid (alleen Android)”. Afhankelijk van je geluid instelling zal je telefoon een geluid maken als je zelf een alarm maakt (ZEND) of als je een noodoproep van iemand  binnenkrijgt (ONTVANG) waarvoor jij hulpverlener bent.

Met de optie “VERBIND” wordt de optionele alarmknop of Badge alarmzender via bluetooth aan je telefoon verbonden. Voor de werking van de alarmknop en Badge zie hieronder “alarmen maken”.

Met de optie “ABSENT” kun je de app in een absentie modus zetten. De app blijft dan wel op de achtergrond actief en je ontvangt ook nog berichten in de INBOX (bijv. noodoproep berichten) maar je kunt zelf geen alarm meer maken en je gebruiker icoon meldt status absent (grijs) aan de andere gebruikers in de app.

Met de optie “MANAGE” word je naar het MY-PERSAFE-portaal geleid waar je je account kunt instellen (dit opent in je internetbrowser app, om terug te gaan moet je dus teruggaan naar de PERSAFE app).