9. Alarmen maken

Je kunt op verschillende manieren een alarm maken.

 1. Handmatig noodoproep alarm:
  • in de app met de rode-slider (naar links bewegen totdat je nietmeer verder naar links kunt)
  • met de losse PERSAFE-alarmknop (3 seconden vasthouden)
  • Met de losse PERSAFE Badge (rode knop indrukken)
 2. Valdetectie alarm: PERSAFE biedt twee verschillende soorten van valdetectie;
  • Met de losse (optionele) Badge. Draag hiervoor de Badge onder je kleding voor op je borst. In de Badge zitten sensoren dit een val en niet meer bewegen detecteren. Zodra dit gebeurt maakt de Badge in combinatie met deappeenautomatisch alarm. Voordat het alarm naar je hulpverleners wordt gestuurd komt er een voor-alarm (30 seconden). In deze periode heb je de mogelijkheid om het verzenden van het alarm te stoppen door de Badge te bewegen. Indien je dit niet doet wordt het alarm verstuurd aan je hulpverleners.
  • In de app met de knop tussen rode en blauwe alarm-slider knop. Hiermee activeer je je telefoon om een val te detecteren. Na activatie detecteren de sensoren in je telefoon of je bent gevallen enniet meer beweegt. Zodra dit wordt vastgesteld maakt je telefoon een alarm. Dit betekent dat je de telefoon op je lichaam moet dragen of tijdens fietsen in een telefoonhouder. We gebruiken GPS plus een aantal sensoren in je telefoon voor deze functie, en dit heeft een effect op batterij verbruik. Daarom adviseren we om deze functie alleen gedurende korte tijd tegebruiken (hardlopen, fietsen, wielrennen, mountainbiken, etc.). Om valse alarmen te voorkomen krijg je eerst een voor-alarm met de mogelijkheid om dit nog te annuleren. Als je binnen 30 seconden de telefoon beweegt wordt het valalarm niet verstuurd naar je hulpverleners en de waarschuwingssignalen stoppen.

Als je een alarm activeert worden die hulpverleners of de PERSAFE-meldkamer op de hoogte gesteld van de alarmcirkel die actief was toen je het alarm maakte.