10. TEAM FUNCTIONALITEIT

PERSAFE geeft de mogelijkheid om de actuele locatie en aanwezigheid van medewerkers onder team leden te delen zodat onderlinge werk coördinatie efficiënter wordt in een apart scherm in de app. De gebruikers die hun status (aanwezig/absent/bezet) met elkaar delen (optioneel met actuele locatie positie) hoeven geen hulpverleners van elkaar te zijn.

De beheerder van het PERSAFE-account kan per medewerker bepalen of het TEAM-scherm in de app zichtbaar wordt en welke team leden hun status en locatie delen met elkaar.

Klik in de linker balk of op dashboard op menu “TEAM”.

Selecteer de gebruiker in het uitklapmenu bovenin in het scherm waarvoor je TEAM-scherm wilt activeren of wijzigen. Eventuele teamleden die al voor deze gebruiker zijn geactiveerd worden getoond. Met de knop “+teamlid toevoegen” kun je extra teamleden toevoegen.

Per teamlid kun je nu aangeven of ze op de kaart worden getoond (locatie delen) of alleen hun status (beschikbaar/absent/bezet) door vinkje bij “toon op kaart” aan of uit te zetten. Dit kan gemakkelijk zijn als een medewerker bijvoorbeeld tijdelijk op een andere locatie werkt.

Er bestaat de mogelijkheid om gebruikers (zonder beheerder rechten) de mogelijkheid te bieden om TEAM-scherm zelf in te stellen. De beheerder kan deze rechten aan de gebruiker geven in het instellingenprofiel (zie hoofdstuk 6). Dit geldt nooit voor gebruikers met “read-only” rechten.