11. INSTELLINGEN MENU IN DE APP

De drie streepjes linksboven verwijzen naar het instellingenmenu in de app.

De bovenste 3 knoppen kun je AAN (groen) of UIT zetten (geel).

De AAN/UIT knop (helemaal rechts) gebruik je om de App uit te zetten. Je kunt dan geen alarm meer maken en geen alarmberichten van anderen meer ontvangen. Er vindt geen communicatie meer plaats tussen de app en de PERSAFE alarm-server (geen dataverbinding en geen batterijverbruik). Je gebruikersicoon wordt grijs (absent) bij de andere app gebruikers en verdwijnt van de landkaart. Als je de app weer wilt activeren druk dan op “activeren APP”.

De DUBBEL KLOP knop (midden) is specifiek voor de PERSAFE Badge (zie alarm maken met de Badge )

Met de LOCATIE DELEN knop (helemaal links) kun je ervoor kiezen om tijdelijk je locatie niet te delen. Is de knop groen dan deel je je locatie en is de knop geel dan deel je je locatie niet. Alleen als je je in een noodsituatie bevindt wordt je locatie altijd standaard meegestuurd met het noodoproep alarmbericht zodat jouw hulpverleners of de meldkamer snel in actie kan komen.

Met de optie “ALARM CIRKEL” kun je switchen tussen alarmcirkels, bijvoorbeeld tussen dagdienst en nachtdienst. Deze alarmcirkels moeten dan wel eerst in het MY.PERSAFE-portaal worden aangemaakt en hulpverleners worden toegevoegd.

Met de optie “GELUIDS PROFIEL” kun je het geluidsprofiel regelen binnen de App. Je kunt het uitzenden en het ontvangen van een alarm apart instellen. Je kunt kiezen uit;
⦁ Stil
⦁ Vibreren
⦁ Normaal (op dat moment ingestelde geluidsniveau van de telefoon)
⦁ luid (maximum, alleen Android)
Afhankelijk van je geluid instelling zal je telefoon een geluid maken als je zelf een alarm maakt (uitzenden) of als je een alarmoproep ontvangt. Bij IPhone zal de actuele instelling de app-instellingen “overrulen”.

Met de optie “VOORALARM TIMER” regel je aantal seconden dat een alarm op je telefoon wordt “vastgehouden” voordat het naar je hulpverleners wordt verstuurd. In deze periode heb je eventueel de mogelijkheid om een alarm te cancelen (bijv. een vals alarm). Je kunt de vooralarm timer apart instellen voor een valalarm en voor een noodoproep (alarm met knop of in de app). In het menu wordt de huidige instelling getoond in aantal seconden. Om deze te wijzigen klik je menufunctie en selecteer je voor welk type alarm je de vooralarm timer wilt wijzigen.

Met de optie “VERBIND” wordt de optionele alarmknop of Badge via bluetooth aan je telefoon verbonden. Voor de werking van de alarmknop en Badge zie “Alarmknop of Badge aansluiten” en “alarm maken”.

Met de optie “STATUS” kun je collega’s via de kleur van je gebruiker icoon in de app aangeven of je BESCHIKBAAR of BEZET. Om de status kleur te wijzigen klik je op menu functie status en kies je BEZET (je gebruiker icoon wordt paars bij de andere app gebruikers) of BESCHIKBAAR (je gebruiker icoon wordt groen bij de andere app gebruikers). Onafhankelijk van je status kun je alarmen maken en alarmoproepen van collega’s ontvangen. Als je hulpverlener bent voor een alarmoproep met meerdere hulpverleners zien je collega’s dat jij bezet bent op het moment dat de alarmoproep plaats vindt.

Met de optie “MANAGE” ga je naar het MY-PERSAFE-portaal waar je je account kunt instellen (dit opent in je internetbrowser app, om terug te gaan moet je dus teruggaan naar de PERSAFE app).