20. PLACES (Google geofences) GEBRUIKEN

PERSAFE geeft de mogelijkheid om Google geofences toe te voegen aan TEAM-leden. Deze gekenmerkte geolocaties noemen wij PLACES.

Met PLACES kun je slimme notificaties versturen als een teamlid bij de gekenmerkte locatie aankomt of vertrekt. En je kunt de naam van de locatie laten verschijnen in de gebruikersicoon op de landkaart zodat je in één oogopslag kunt zien waar een teamlid op dit moment is.

Om PLACES toe te voegen voor een teamlid kies je in het portaal menu de functie “TEAM”.
Daarna selecteer je de gebruiker in het uitklapmenu waarvoor je teamleden wilt instellen. Zodra je de gebruiker hebt geselecteerd verschijnen de teamleden die al geregistreerd zijn.

Je kunt per teamlid de PLACES instellen. Klik op de teamlid label en selecteer “bewerk”. Als er al locaties (Google geofences) voor dit teamlid actief zijn worden deze getoond. Je kunt nieuwe locaties toevoegen met de knop “locatie toevoegen”. Open een bestaande locatie door op de “bewerk” te klikken.

Per locatie kun je een naam, referentiekenmerk en beschrijving toevoegen. De geofence plaats je met de google map-icoon op de juiste plek of je geeft in de “zoeken naar locatieadres” het adres is. Vervolgens moet je de radius instellen welke bepaalt wanneer de notificatie aankomst en vertrek wordt verstuurd (minimum radius is 76 meter). Verder kun je notificatie bij aankomst of vertrek Aan of UIT zetten.

Vergeet niet om de instellingen op te slaan.