persafe_socials
App icon

Simpel te bedienen noodknop

Een noodknop moet simpel zijn

In een nood- of panieksituatie moet je niet hoeven nadenken hoe je de alarmknop moet activeren. De noodknoppen van Persafe hebben slechts 1 grote druktoets waarmee je alarm kunt maken. Je drukt simpel op de noodknop en het alarm wordt direct verzonden.

Bij andere alarmsystemen moet je de noodknop of alarmhorloge (elke dag) opladen. Als je dit vergeet dan werkt je noodknop niet. De uren dat de noodknop of alarmhorloge in de oplader zitten kun je het alarm niet gebruiken. Bij Persafe hoef je de noodknop NOOIT op te laden. De batterij gaat 2 jaren mee en kan daarna worden vervangen. Dat doe je zelf met een batterij uit de supermarkt (minder dan €1,-) waarna de noodknop weer 2 jaren meegaat.

Contactpersonen ontvangen alarmoproep als NL-ALERT oproep

PERSAFE alarmoproep bevat meer belangrijke informatie dan andere alarm systemen om sneller en beter hulp te kunnen verlenen:

Exacte locatie bepaling - PERSAFE
Exacte locatie bepaling

Je exacte gps-locatie wordt naar alle contactpersonen of de meldkamer gestuurd.

Direct contact

De contactpersonen of de meldkamer kunnen direct met je spreken.

Continue op de hoogte - PERSAFE
Sneller hulp

De contactpersonen zien wie van hen het dichtst bij jouw in de buurt is.

Audio-opname - PERSAFE
Audio-opname

Zodra je op de noodknop drukt wordt er automatisch een audio opname gestart die door alle contactpersonen en de meldkamer direct kan worden afgeluisterd

Directe spreek/luisterverbinding - PERSAFE
Spreek-luister verbinding

De contactpersonen of de meldkamer kunnen direct met je spreken.

Automatische meldkamer - PERSAFE
Meldkamer achterwacht

Als niemand van de contactpersonen de alarmoproep accepteert neemt de meldkamer het automatisch over. De 24/7 meldkamer achterwacht functie is standaard onderdeel van je abonnement tegen geen extra kosten!

Belangrijke 112 informatie

Persafe zorgt ervoor dat belangrijke informatie zoals allergieën, medicatie, aandoening, code van de sleutelkluis of het adres waar eventueel een reservesleutel aanwezig is wordt meegestuurd met de ambulance die naar je onderweg is.

Polsband met zender

Stijlvolle polsband met ingebouwde alarmzender in antraciet kleur. Het gebruikte materiaal is  siliconen rubber. Hierdoor is de polsband zeer comfortabel te dragen en bovendien licht in gewicht (armband weegt slechts 27 gram). De polsband is geschikt voor smalle – normale en brede polsen (tot 18 cm omvang). Heb je bredere polsen neem dan contact met ons op voor een passende oplossing.

Om alarm te maken hoef je de polsband alleen 3 seconden ingedrukt te houden. De PERSAFE polsband is waterdicht (je kunt er mee douchen), werkt overal (thuis en onderweg) en heeft een ingebouwde batterij met 2 jaar reserve zodat je nooit kunt vergeten om de polsband op te laden. De polsband is draadloos verbonden met je smartphone of tablet via de Persafe app.

Discrete en betrouwbare noodknop

De eerste alarmknop die discretie en draagcomfort combineert met het vertrouwen dat het alarmsysteem altijd werkt. Alarm maken door de knop 3 seconden in te drukken. Je kunt de alarmknop comfortabel dragen aan een halsketting of met de geïntegreerde kledingclip discreet bevestigen aan je (onder)kleding.

De PERSAFE-alarmknop is spatwater bestendig, werkt overal (thuis en onderweg) en heeft een ingebouwde batterij voor 2 jaren zodat je nooit kunt vergeten om de knop op te laden. De knop heeft de afmeting van een 2-euro muntstuk, is maar 8 mm dik en weegt minder dan 10 gram. De knop is draadloos verbonden met jouw smartphone of tablet via de Persafe app.

Wij adviseren om de alarmknop tussen borst en hals te dragen. Als je bent gevallen kun je altijd met één vrije arm de knop indrukken. 

Bij Persafe geen jaarcontract en geen verborgen kosten

Bij andere professionele persoonsalarmering aanbieders moet je verplicht een contract voor 1 of 2 jaren afsluiten, bij PERSAFE hoeft dit niet. Je zit nergens aan vast en er zijn nooit verborgen kosten. Je betaalt alleen de maandelijkse kosten van €7,95 of €11,95 en de eenmalige aanschafkosten van de noodknop.

PERSAFE is de nieuwe generatie persoonsalarmering. Bij PERSAFE garanderen we dat alle contactpersonen direct de alarmoproep ontvangen en zijn we bovendien goedkoper dan andere professionele persoonsalarmering aanbieders omdat we slim gebruik maken van je mobiele telefoon die je toch al hebt. Hierdoor betaal je niet 2 keer voor een telefoonabonnement en werkt het alarm niet alleen thuis maar ook onderweg.

Er wordt veel geadverteerd met noodknoppen zonder abonnement. Deze knoppen gebruiken een prepaid telefoonkaart. Ben je er bewust van dat er €5,- tot €7,- kosten per maand worden gemaakt op je prepaid kaart! Bovendien kan niet worden gegarandeerd dat je voldoende tegoed hebt op het moment dat je een alarm maakt waardoor de alarmoproep mogelijk niet wordt verstuurd en er is geen meldkamer achterwacht aanwezig.

Persafe zet een nieuwe standaard

Wil je in noodgevallen snel kunnen alarmeren tegen een betaalbaar tarief? Kies dan voor PERSAFE, het meest betrouwbare alarmeringssysteem met valdetectie en talloze andere functionaliteiten. Je alarmoproep wordt gegarandeerd aangenomen met onze meldkamer achterwacht.

Geen losse apparaten of kastjes die aangesloten moeten worden op de vaste telefoonlijn. Geen beperking dat het alarmsysteem alleen in de woning werkt. Geen hoge aansluitkosten of contracten voor lange tijd of hoge kosten bij afmelden of bij een alarmsituatie. PERSAFE is er voor iedereen en werkt thuis, onderweg en in het buitenland. PERSAFE kan ook worden gebruikt voor alarmeren naar jouw thuiszorg instelling. Bel ons voor meer informatie. 

PERSAFE wil alarmeren voor ouderen betaalbaar maken, juist in deze dure tijden. Door onze grote klantenbasis kunnen wij goedkoper werken dan andere alarm aanbieders. Dat scheelt vaak €10,- tot €20,- per maand!

Gebruikerservaringen

Barbara

Mijn vader was gevallen met de scootmobiel. Dankzij PERSAFE wist ik zijn exacte locatie en kon ik er direct naar toe.

Linda

Zonder PERSAFE was mijn moeder pas na uren gevonden nadat ze thuis was gevallen. Nu was ik en mijn zus er snel bij en is alles goed afgelopen.

Melissa

Mijn moeder kreeg een beroerte en heeft ons direct gewaarschuwd met de PERSAFE knop. We hebben meteen de ambulance via de PERSAFE meldkamer geregeld en het is gelukkig allemaal goed gekomen.

  • CalendarGeen aansluitkosten
  • PrivacyPrivacy gegarandeerd!

Veelgestelde vragen

  • Alle
  • Alarmen
  • Algemeen
  • Bediening van de app
Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat doe ik?

Open de app en klik op “wachtwoord vergeten”. Je wordt gevraagd om je e-mail adres in te vullen. Let op dat dit hetzelfde e-mail adres is als je gebruikersnaam bij Persafe. Nadat je op versturen hebt geklikt ontvang je een e-mail met een 4-cijferige code. Deze code moet je invullen op de geopende internet pagina. Nadat je de code hebt ingediend kun je een nieuw wachtwoord aanmaken. Met het nieuwe wachtwoord kun je nu inloggen in de PERSAFE APP. 

Waarom kan ik meerdere alarmcirkels hebben?

Elke alarmcirkel regelt wie jouw hulpverleners zijn. Op het werk of bij sport kunnen dit andere mensen zijn dan als je thuis bent of op vakantie. Je kunt eenvoudig meerdere alarmcirkels met andere hulpverleners maken en hiertussen wisselen afhankelijk wat je aan het doen bent. Je kunt ook een alarmcirkel maken voor een vakantie met de mensen die met je meegaan en deze nadien weer verwijderen. In de app in het “oranje” scherm kun je eenvoudig van cirkel wisselen door op de oranje knop te drukken.

Hoe regel ik het geluidsniveau van alarmmeldingen en andere berichten in de app?

Open het app menu scherm door op de 3 liggende streepjes in de linkerbovenhoek te klikken. Klik daarna op “geluid profielen”. Je stelt het geluid seperaat in voor alarmoproepen ONTVANGEN en voor alarmen VERZENDEN. Je kunt kiezen uit; stil, vibreren, normaal of luid. Let op bij IPhone wordt “luid profiel” niet ondersteunt.

Ik wil tijdelijk mijn “locatie delen” functie uitzetten, hoe doe ik dit?

Open het app menu door op de 3 liggende streepjes te klikken in de linkerbovenhoek. Bovenin staan 3 knoppen waarvan de linkerknop regelt of je je locatie deelt. Groen (on) betekent dat je je locatie deelt en geel (off) betekent dat je je locatie niet deelt.

Kan ik de app eenvoudig aan en uit zetten?

Jazeker, als je je alarm tijdelijk niet wilt gebruiken of als je als contactpersoon/hulpverlener tijdelijk niet beschikbaar bent, dan kun je jezelf absent melden. Open het app menu door op de 3 liggende streepjes in de linkerbovenhoek te klikken. Bovenin staan 3 knoppen naast elkaar, klik op de meest rechtse knop (met AAN/UIT icoon van een elektrisch apparaat) om je absent te melden. Zodra je weer beschikbaar bent of het alarm wilt activeren klik je op de ‘activeren app’ knop.

Waarom adviseert PERSAFE om medische informatie mee te sturen met alarmmelding?

Dit is vrijwillig maar wij hebben de ervaring dat het belangrijk is dat 112 hulpverleners weten of je allergisch bent voor een bepaald medicament, of je medicijnen gebruikt of een bepaalde aandoening hebt. Op deze manier kan de hulp effectiever worden vormgegeven. Jij bepaalt welke informatie wordt meegestuurd met een 112 inzet en kunt dit ook altijd weer wijzigen of uitzetten.

Waarom wordt er een audio opname gemaakt bij een alarm situatie?

Vaak is het belangrijk om te weten wat er speelde op het moment dat iemand op de noodknop heeft gedrukt. PERSAFE start automatisch een audio opname op de mobiele telefoon van de alarmgever en deze kan worden afgeluistert door de contactpersonen/hulpverleners. Je hoort dus wat er speelde vanaf het moment dat iemand het alarm activeerde. Voor mensen met een gehoorbeperking is dat erg belangrijk, zij kunnen na het indrukken van de alarmknop direct een boodschap achterlaten aan de contactpersonen. De audio opnames worden verwijdert zodra alarm situatie beëindigd is.

Kunnen de andere contactpersonen zien wie de alarmoproep heeft geaccepteerd?

Ja. De contactpersonen zien van elkaar wie het dichtst in de buurt is van de alarmgever en wie de oproep heeft aangenomen. Zodra een contactpersoon de alarmoproep accepteert wordt de kleur van zijn gebruiker icoon geel en dit zien de andere hulpverleners in hun alarm melding op de app.

Ik heb de alarmoproep geaccepteerd maar wil 112 hulp inroepen, wat doe ik dan?

In de alarmmelding op de persafe app kun je de escaleer knop (rode knop) indrukken. Hiermee zet je de alarmoproep door naar onze 24/7 meldkamer. Onze meldkamer centralist neemt contact met je op om 112 hulp te organiseren voor de alarmgever. Deze dienst is standaard onderdeel van je abonnement. Je hoeft dus niet bij de alarmgever te zijn om het alarm te escaleren, dit kan ook op afstand. De andere contactpersonen/hulpverleners worden met een bericht geïnformeerd dat alarm is geëscaleerd.

Hoe werkt de directe spreek/luister verbinding?

De contactpersonen/hulpverleners die de alarmoproep hebben geaccepteerd kunnen een directe spreek/luister verbinding opzetten met de alarmgever. Daarvoor gebruiken ze de groene knop in de alarmmelding die automatisch een verbinding opzet. Op de telefoon van de alarmgever wordt automatisch de handsfree speaker actief. Je kunt dus luisteren en praten zelfs als alarmgever is gevallen en niet meer de telefoon kan bedienen.

Wat gebeurt er als ik een alarm heb gemaakt?

Bij het abonnement ‘alarmeren naar contactpersonen‘ stuurt PERSAFE de alarmoproep naar de mobiele telefoons van jouw contactpersonen. In de alarmoproep wordt ook de lokatie getoond waar jij je op dat moment bevindt. Ook bepalen we de exacte locatie van je contactpersonen. Iedereen kan dus meteen zien wie het dichtste bij is om snel hulp te verlenen. De contactpersonen worden gevraagd om je alarmoproep te accepteren. Indien niemand accepteert of niemand reageert wordt de alarmoproep automatisch doorgezet naar de PERSAFE-meldkamer. De contactpersonen die geaccepteerd hebben kunnen een spreek/luister verbinding met je opzetten, een audio opname afluisteren en de alarmoproep escaleren als 112 hulp noodzakelijk is. Bovendien verversen we de locatie positie gegevens van iedereen elke 10 seconden, je ziet dus letterlijk of een van je contactpersonen/hulpverleners al bij de alarmgever is aangekomen. Als de noodsituatie ten einde is kunnen de contactpersonen het alarm via hun mobiele telefoon af zetten.

Bij het abonnement ‘alarmeren naar de alarmcentrale‘ wordt jouw alarmoproep direct naar de alarmcentrale gestuurd. Een centralist van de meldkamer neemt contact met je op. We proberen eerst telefonisch contact met je te maken. Als je de telefoon niet beantwoord dan activeren we de spreek/luister verbinding (de luidspreker van je mobiele telefoon wordt automatisch actief) zodat we bij je kunnen inluisteren en met je kunnen spreken. Als er een 112 situatie is dan regelen we direct een ambulance of politie. Als je wel hulp nodig hebt maar er is geen 112 situatie dan bellen we jouw contactpersonen in de opgegeven volgorde.

Hoe kan ik alarm maken?

Persafe biedt 2 noodknoppen, de losse alarmknop (met halsketting of kledingclip) of de polsband. Je maakt alarm door 3 seconden of langer op de alarmknop of polsband te drukken. Je kunt ook alarm maken in de Persafe app op je mobiele telefoon. Dit doe je door de rode schuifknop rechtsonder naar links te bewegen.

Als je alarm hebt gemaakt en de noodsituatie is voorbij dan moet het alarm ook weer afgemeld worden. Dit doe je altijd in de Persafe app op je telefoon (dus niet met de losse alarmknop of de polsband). Open hiervoor de Persafe app en schuif de rode knop linksonder naar links. Het alarm is afgemeld als de tegenover gelegen knop een blauwe kleur heeft (tijdens alarm is deze knop grijs).

Werkt de app ook buiten?

Ja, de Persafe noodknop werkt overal waar jouw mobiele telefoon ook werkt. Je kunt met PERSAFE altijd direct hulp oproepen zowel thuis als onderweg en zelfs in het buitenland.

Wij helpen je graag. Bel, chat of mail met ons.

Op werkdagen van 09:00 uur tot 18:00 uur zijn wij bereikbaar.

Bel 085 071 73 08
Mail info@persafe.eu

Stel uw vraag via de chat