Hoe werkt het - Persafe
App icon

Simpel en betrouwbaar senioren alarm

Eenvoudig in gebruik

PERSAFE is speciaal ontwikkeld voor senioren die geen expert zijn met hun mobiele telefoon. Je hoeft de telefoon namelijk niet te bedienen of in je hand te hebben om een alarm te maken. Is er een panieksituatie dan druk je simpel 3 seconden op de alarmknop en de oproep wordt naar je contactpersonen of direct naar de meldkamer gestuurd. Je kunt de alarmknop draadloos verbinden aan een tablet (als je het alarmsysteem alleen thuis gebruikt) of een smartphone. Je hebt een internetverbinding nodig, WiFi voor thuis en 4G voor onderweg.

Alle contactpersonen ontvangen tegelijk de alarmoproep

PERSAFE alarmoproep bevat alle benodigde informatie om snel en effectief hulp te kunnen verlenen:

Exacte locatie bepaling - PERSAFE
Exacte locatie bepaling

Je exacte gps-locatie wordt naar alle contactpersonen of de meldkamer gestuurd.

Alarmering - PERSAFE
Wie ontvangt de oproep

Keuze tussen 2 abonnementen; alarmeren naar contactpersonen of direct naar de 24/7 PERSAFE-meldkamer. Indien niemand van de contactpersonen de oproep aanneemt gaat deze altijd door naar de meldkamer die het dan overneemt.

Continue op de hoogte - PERSAFE
Sneller hulp

De contactpersonen zien van elkaar wie de oproep hebben ontvangen, wie het dichtstbij is, wie de oproep heeft aangenomen en kunnen “live” volgen wie als eerste bij je aankomt.

Audio-opname - PERSAFE
Audio-opname

Wordt automatisch gestart op jouw telefoon en kan door alle contactpersonen direct worden afgeluisterd.

Directe spreek/luisterverbinding - PERSAFE
Spreek-luister verbinding

De contactpersonen of de meldkamer kunnen een spreek-luister verbinding opzetten met jouw mobiele telefoon die automatisch actief wordt op de luidspreker. Ze kunnen dan met je spreken of inluisteren. De geluidskwaliteit is helder ook als de telefoon in je tas of broek zit, of als deze na een val enige meters verderop ligt. Heel belangrijk als je bent gevallen, onwel geworden of in een bedreigende situatie komt. Zo kunnen zij op afstand controleren wat er aan de hand is.

Automatische meldkamer - PERSAFE
Meldkamer achterwacht

Als niemand van de contactpersonen de alarmoproep accepteert neemt de meldkamer het automatisch over. Ook kunnen de contactpersonen het alarm doorzetten naar de meldkamer voor 112 hulp. De 24/7 meldkamer achterwacht functie is standaard onderdeel van je abonnement tegen geen extra kosten!

Belangrijke 112 informatie

Belangrijke 112 informatie zoals allergieën, medicatie, aandoening, code van de sleutelkluis, adres waar eventueel een sleutel opgehaald kan worden of op welke verdieping je woont. Deze informatie wordt door Persafe meegestuurd naar de ambulance.

Discrete en betrouwbare noodknop

De eerste alarmknop die discretie en draagcomfort combineert met het vertrouwen dat het alarmsysteem altijd werkt. Alarm maken door de knop 3 seconden in te drukken. Je kunt de alarmknop comfortabel en discreet dragen aan een halsketting of met de geïntegreerde kledingclip bevestigen aan je (onder)kleding. De PERSAFE-alarmknop is spatwater bestendig, werkt overal (thuis en onderweg) en heeft een ingebouwde batterij voor 2 jaren zodat je nooit kunt vergeten om de knop op te laden. De knop heeft de afmeting van een 2-euro muntstuk, is maar 8 mm dik en weegt slechts 10 gram. De knop is draadloos verbonden met je smartphone of tablet (huis installatie). Wij adviseren om de alarmknop tussen borst en hals te dragen. Als je bent gevallen kun je altijd met beide handen de knop indrukken. Een alarmknop aan een polsband (of alarmhorloge) kan soms niet meer gedrukt worden als je op je arm bent gevallen. 

Slimme notificaties bij vertrek en aankomst

Wil je je familieleden of mantelzorgers laten weten wanneer je onderweg bent of thuis bent aangekomen? Gebruik dan slimme notificatie bij aankomst en vertrek. Heb je even behoefte aan meer privacy, dan kun je deze functie ook gemakkelijk tijdelijk uitzetten.

Persafe zet een nieuwe standaard

Wil je in noodgevallen snel kunnen alarmeren tegen een betaalbaar tarief? Kies dan voor PERSAFE, het meest betrouwbare alarmeringssysteem met valdetectie en talloze andere functionaliteiten. Je alarmoproep wordt gegarandeerd aangenomen met onze meldkamer achterwacht. Geen losse apparaten of kastjes die aangesloten moeten worden op de vaste telefoonlijn. Geen beperking dat het alarmsysteem alleen in de woning werkt. Geen hoge aansluitkosten of contracten voor lange tijd of hoge kosten bij afmelden. PERSAFE is er voor iedereen met een smartphone of tablet en werkt thuis, onderweg en in het buitenland. 

Gebruikerservaringen

Barbara

Op vakantie kreeg mijn man stekende pijn op zijn borst met mountainbiken. Dankzij PERSAFE wist ik zijn exacte locatie en was hij op tijd in het ziekenhuis.

Linda

Zonder PERSAFE was mijn moeder pas na uren gevonden nadat ze thuis was gevallen. Nu was ik en mijn zus er snel bij en is alles goed afgelopen.

Melissa

Met PERSAFE weet ik of mijn kinderen veilig op school zijn aangekomen en hoef ik me daar nooit zorgen meer om te maken.

 • CalendarGeen aansluitkosten
 • PrivacyPrivacy gegarandeerd!

Uit en thuis

Alarmcentrale
9,95
per maand per gebruiker
Direct alarmeren op de meldkamer
 • CheckRechtstreeks alarmeren op
 • Check24/7 alarmcentrale
 • CheckNoodoproep
 • CheckValdetectie alarm
 • CheckDirecte spreek/luister verbinding
 • CheckExacte locatie bepaling

Bestellen
Badge

Uit en thuis

Abonnement
5,95
per maand
 • Check3 personen ontvangen alarmoproep
 • Check24/7 alarmcentrale als achterwacht
 • CheckNoodoproep
 • CheckValdetectie alarm
 • CheckDirecte spreek/luister verbinding
 • CheckExacte locatie bepaling
 • CheckNotificaties vertrek & aankomst
 • CheckVeilige zones
 • CheckDwaaldetectie

Bestellen

Veelgestelde vragen

 • Alle
 • Alarmen
 • Algemeen
 • Bediening van de app
Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat doe ik?

Klik op de link “wachtwoord vergeten” en vul je e-mail adres in. Let op dat dit hetzelfde e-mail adres is als je gebruikersnaam. Nadat je op versturen hebt geklikt opent een internetpagina. Je ontvangt tegelijkertijd een e-mail met een 4-cijferige code. Deze code moet je invullen op de geopende internet pagina. Daarna kun je een nieuw wachtwoord aanmaken. Met het nieuwe wachtwoord kun je nu inloggen in de PERSAFE APP. 

Waarom kan ik meerdere alarmcirkels hebben?

Elke alarmcirkel regelt wie jouw hulpverleners zijn. Op het werk of bij sport kunnen dit andere mensen zijn dan als je thuis bent of op vakantie. Je kunt eenvoudig meerdere alarmcirkels met andere hulpverleners maken en hiertussen wisselen afhankelijk wat je aan het doen bent. Je kunt ook een alarmcirkel maken voor een vakantie met de mensen die met je meegaan en deze nadien weer verwijderen. In de app in het “oranje” scherm kun je eenvoudig van cirkel wisselen door op de oranje knop te drukken.

Hoe regel ik het geluidsniveau van alarmmeldingen en andere berichten in de app?

In het menu scherm is een functie “geluid profielen”. Hier kun je kiezen uit; silent, vibreren, normaal of luid. Let op bij IPhone wordt “luid profiel” niet ondersteunt.

Ik wil tijdelijk mijn “locatie delen” functie uitzetten, hoe doe ik dit?

In het menu scherm is een speciale knop die hiervoor bedoeld is. Daarmee kun je tijdelijk je locatie delen UIT of AAN zetten.

Kan ik de app eenvoudig aan en uit zetten?

Jazeker, in het menu scherm is een AAN/UIT knop die hiervoor speciaal bedoeld is.

Waarom adviseert PERSAFE om medische informatie mee te sturen met alarmmelding?

Dit is vrijwillig maar wij hebben de ervaring dat het belangrijk is dat hulpverleners weten of je allergisch bent voor een bepaald medicament, of je medicijnen gebruikt of een bepaalde aandoening hebt. Op deze manier kan de hulp effectiever worden vormgegeven. Jij bepaalt welke informatie wordt meegestuurd met een alarm en kunt dit ook altijd weer wijzigen of uitzetten.

Waarom wordt er een audio opname gemaakt bij een alarm situatie?

Vaak is het belangrijk om te weten wat er speelde op het moment dat iemand een alarm heeft gemaakt. PERSAFE start automatisch een audio opname op de mobiele telefoon van de alarmgever en deze opnames worden in de alarmmelding beschikbaar gesteld om af te luisteren aan de hulpverleners. Je hoort dus wat er speelde vanaf het moment dat iemand het alarm activeerde. De audio opnames worden verwijdert zodra alarm situatie beëindigd is.

Kunnen de andere hulpverleners zien wie het alarm (al) heeft geaccepteerd?

Ja dit wordt continue bijgehouden. Zodra een hulpverlener een alarm accepteert wordt de kleur van zijn gebruiker icoon geel en dit zien de andere hulpverleners in hun alarm melding scherm.

Ik heb alarm melding geaccepteerd maar wil 112 of overige professionele hulp inroepen, wat doe ik dan?

In de alarmmelding is een knop escaleer (rode knop) naar meldkamer. Zodra je deze activeert neemt een meldkamer operator contact met jou op om 112 of andere hulp te organiseren. Deze dienst is standaard onderdeel van je abonnement. Je hoeft dus niet in de aanwezigheid van de alarmgever te zijn om het alarm te escaleren, dit kan ook op afstand. De andere hulpverleners worden met een bericht geïnformeerd dat alarm is geëscaleerd.

Hoe werkt de directe spreek/luister verbinding?

De hulpverleners die de alarmmelding accepteren kunnen een directe spreek/luister verbinding opzetten met de alarmgever. Daarvoor gebruiken ze de groene knop in de alarmmelding die automatisch een verbinding opzet via de handsfree speaker van de alarmgever. Je kunt dus luisteren en praten zelfs als alarmgever is gevallen en niet meer de telefoon kan bedienen.

Wat gebeurt er als ik een alarm heb gemaakt?

PERSAFE stuurt een alarmmelding aan al jouw geregistreerde hulpverleners die online zijn. Via GPS of indoor bakens bepalen we je exacte locatie positie en sturen die mee in de melding. Ook bepalen we de exacte locatie van je hulpverleners op het moment dat jij alarm maakt en sturen deze ook mee in de alarmmelding. Iedereen kan dus meteen zien wie het dichtste bij en beschikbaar is om snel hulp te verlenen. De hulpverleners worden gevraagd om je alarm te accepteren. Indien niemand accepteert of niemand reageert wordt de alarmmelding automatisch doorgezet naar de PERSAFE-meldkamer. Bovendien verversen we de locatie positie gegevens van iedereen elke 20 seconden, je ziet dus letterlijk of een van je hulpverleners al bij de alarmgever is aangekomen.

Hoe kan ik alarm maken?

Op je telefoon met de app of met de los verkrijgbare alarmknop of ID-Badge. Met de alarmknop of ID-Badge kun je alarm maken zonder de telefoon te ontgrendelen of in je hand te hebben.

Werkt de app ook buiten?

Ja, de app gebruikt de dataverbinding van je mobiele telefoon samen met de GPS-sensor voor exacte locatie bepaling. Je kunt PERSAFE dus altijd gebruiken zowel binnen als buiten.

Wij helpen je graag

Op werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:30 tot 11:00 uur.

Bel 085 071 73 08
Mail info@persafe.eu

Stel uw vraag via de chat
Heb je vragen? Bel +31 (0) 85 071 73 08 of info@persafe.eu