Solo sporten in coronatijden. Neem een PERSAFE mee - Persafe

Solo sporten in coronatijden. Neem een PERSAFE mee

Geplaatst op: 24 May 2021 | Categorie: Families

Solo sporten in coronatijden. Neem een PERSAFE mee

In rap tempo heeft 2020 ons hele leven overhoop gegooid. Zo ook de manier waarop we sporten. De keuze om solo op pad te gaan lijkt een verstandige, maar vaak vergeet men daarbij één belangrijke zaak. Niemand weet waar je precies bent.

De corona-uitbraak en de daaropvolgende regelgeving hebben veel mensen ertoe gedwongen om hun sportieve activiteiten anders in te vullen. Teamsporten en sporten die in toernooivorm of middels een eendaags evenement gespeeld worden zijn geannuleerd of voor onbepaalde tijd stopgezet, vanwege de pandemie. En ook de sportscholen zijn geruime tijd dicht gegaan. Omdat men toch graag in beweging wil blijven, hebben er velen hardloop-, maar vooral ook wielrenschoenen aangetrokken. De overtollige energie moet tenslotte ergens kwijt geraakt worden.

Fietsen als zoete broodjes
Met name de fietsenbranche spint garen bij deze nieuwe situatie. Overal in het land hebben fietsenwinkels en -leveranciers moeite om de sterk toegenomen vraag bij te kunnen benen. Racefietsen, mountainbikes en met name e-bikes gaan als zoete broodjes over de toonbank. Samen fietsen we de crisis wel uit, zo lijkt de gedachte.

#Ridesolo
Heel gek lijkt die gedachte dan ook niet. Je blijft tenslotte in beweging en kunt je tóch aan de strikte maatregelen van het RIVM te houden, wanneer je alleen op pad. Het risico om zelf iets op te lopen of een ander aan te steken is daarmee geminimaliseerd en de conditie blijft gewoon op peil. De nationale wielersportbond KNWU adviseert zelfs solo te gaan fietsen en begeleidt het advies met de hashtag #Ridesolo.

Enkelvoudige ongevallen
Maar als we de cijfers van de fietsongevallen in Nederland er bij pakken, moeten we dat positieve beeld misschien iets gaan bijstellen. Gemiddeld tweederde van de fietsongevallen waarbij de Spoedeisende Hulp noodzakelijk was, waren enkelvoudig. Oftewel: geen aanrijding met andere weggebruikers. In die voorgaande jaren was er vaak een andere fietser bij aanwezig om assistentie te bieden, maar hoe ziet het plaatje er uit wanneer je alleen op pad bent?

Hulp op afstand
Met een PERSAFE alarmknop heb je altijd je dierbaren binnen handbereik. Een druk op de knop is voldoende om iedereen in jouw alarmlijst op de hoogte te stellen van je exacte locatie. Hoewel ze nog altijd niet met je meefietsen, kunnen ze wel op afstand hulp bieden. Met een veiliger gevoel op de fiets stappen is niet mogelijk.

Dus ons advies: #Ridesolo, maar doe dat vooral met een PERSAFE op zak.

Heb je vragen? Bel +31 (0) 85 071 73 08 of info@persafe.eu