persafe_socials

Veelgestelde vragen

Open de app en klik op “wachtwoord vergeten”. Je wordt gevraagd om je e-mail adres in te vullen. Let op dat dit hetzelfde e-mail adres is als je gebruikersnaam bij Persafe. Nadat je op versturen hebt geklikt ontvang je een e-mail met een 4-cijferige code. Deze code moet je invullen op de geopende internet pagina. Nadat je de code hebt ingediend kun je een nieuw wachtwoord aanmaken. Met het nieuwe wachtwoord kun je nu inloggen in de PERSAFE APP. tus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Elke alarmcirkel regelt wie jouw hulpverleners zijn. Op het werk of bij sport kunnen dit andere mensen zijn dan als je thuis bent of op vakantie. Je kunt eenvoudig meerdere alarmcirkels met andere hulpverleners maken en hiertussen wisselen afhankelijk wat je aan het doen bent. Je kunt ook een alarmcirkel maken voor een vakantie met de mensen die met je meegaan en deze nadien weer verwijderen. In de app in het “oranje” scherm kun je eenvoudig van cirkel wisselen door op de oranje knop te drukken.

Open het app menu scherm door op de 3 liggende streepjes in de linkerbovenhoek te klikken. Klik daarna op “geluid profielen”. Je stelt het geluid seperaat in voor alarmoproepen ONTVANGEN en voor alarmen VERZENDEN. Je kunt kiezen uit; stil, vibreren, normaal of luid. Let op bij IPhone wordt “luid profiel” niet ondersteunt.

Open het app menu door op de 3 liggende streepjes te klikken in de linkerbovenhoek. Bovenin staan 3 knoppen waarvan de linkerknop regelt of je je locatie deelt. Groen (on) betekent dat je je locatie deelt en geel (off) betekent dat je je locatie niet deelt.

Jazeker, als je je alarm tijdelijk niet wilt gebruiken of als je als contactpersoon/hulpverlener tijdelijk niet beschikbaar bent, dan kun je jezelf absent melden. Open het app menu door op de 3 liggende streepjes in de linkerbovenhoek te klikken. Bovenin staan 3 knoppen naast elkaar, klik op de meest rechtse knop (met AAN/UIT icoon van een elektrisch apparaat) om je absent te melden. Zodra je weer beschikbaar bent of het alarm wilt activeren klik je op de ‘activeren app’ knop.

Dit is vrijwillig maar wij hebben de ervaring dat het belangrijk is dat 112 hulpverleners weten of je allergisch bent voor een bepaald medicament, of je medicijnen gebruikt of een bepaalde aandoening hebt. Op deze manier kan de hulp effectiever worden vormgegeven. Jij bepaalt welke informatie wordt meegestuurd met een 112 inzet en kunt dit ook altijd weer wijzigen of uitzetten.

Vaak is het belangrijk om te weten wat er speelde op het moment dat iemand op de noodknop heeft gedrukt. PERSAFE start automatisch een audio opname op de mobiele telefoon van de alarmgever en deze kan worden afgeluistert door de contactpersonen/hulpverleners. Je hoort dus wat er speelde vanaf het moment dat iemand het alarm activeerde. Voor mensen met een gehoorbeperking is dat erg belangrijk, zij kunnen na het indrukken van de alarmknop direct een boodschap achterlaten aan de contactpersonen. De audio opnames worden verwijdert zodra alarm situatie beëindigd is.

Ja. De contactpersonen zien van elkaar wie het dichtst in de buurt is van de alarmgever en wie de oproep heeft aangenomen. Zodra een contactpersoon de alarmoproep accepteert wordt de kleur van zijn gebruiker icoon geel en dit zien de andere hulpverleners in hun alarm melding op de app.

In de alarmmelding op de persafe app kun je de escaleer knop (rode knop) indrukken. Hiermee zet je de alarmoproep door naar onze 24/7 meldkamer. Onze meldkamer centralist neemt contact met je op om 112 hulp te organiseren voor de alarmgever. Deze dienst is standaard onderdeel van je abonnement. Je hoeft dus niet bij de alarmgever te zijn om het alarm te escaleren, dit kan ook op afstand. De andere contactpersonen/hulpverleners worden met een bericht geïnformeerd dat alarm is geëscaleerd.

De contactpersonen/hulpverleners die de alarmoproep hebben geaccepteerd kunnen een directe spreek/luister verbinding opzetten met de alarmgever. Daarvoor gebruiken ze de groene knop in de alarmmelding die automatisch een verbinding opzet. Op de telefoon van de alarmgever wordt automatisch de handsfree speaker actief. Je kunt dus luisteren en praten zelfs als alarmgever is gevallen en niet meer de telefoon kan bedienen.

Bij het abonnement ‘alarmeren naar contactpersonen‘ stuurt PERSAFE de alarmoproep naar de mobiele telefoons van jouw contactpersonen. In de alarmoproep wordt ook de lokatie getoond waar jij je op dat moment bevindt. Ook bepalen we de exacte locatie van je contactpersonen. Iedereen kan dus meteen zien wie het dichtste bij is om snel hulp te verlenen. De contactpersonen worden gevraagd om je alarmoproep te accepteren. Indien niemand accepteert of niemand reageert wordt de alarmoproep automatisch doorgezet naar de PERSAFE-meldkamer. De contactpersonen die geaccepteerd hebben kunnen een spreek/luister verbinding met je opzetten, een audio opname afluisteren en de alarmoproep escaleren als 112 hulp noodzakelijk is. Bovendien verversen we de locatie positie gegevens van iedereen elke 10 seconden, je ziet dus letterlijk of een van je contactpersonen/hulpverleners al bij de alarmgever is aangekomen. Als de noodsituatie ten einde is kunnen de contactpersonen het alarm via hun mobiele telefoon af zetten.

Bij het abonnement ‘alarmeren naar de alarmcentrale‘ wordt jouw alarmoproep direct naar de alarmcentrale gestuurd. Een centralist van de meldkamer neemt contact met je op. We proberen eerst telefonisch contact met je te maken. Als je de telefoon niet beantwoord dan activeren we de spreek/luister verbinding (de luidspreker van je mobiele telefoon wordt automatisch actief) zodat we bij je kunnen inluisteren en met je kunnen spreken. Als er een 112 situatie is dan regelen we direct een ambulance of politie. Als je wel hulp nodig hebt maar er is geen 112 situatie dan bellen we jouw contactpersonen in de opgegeven volgorde.

Persafe biedt 2 noodknoppen, de losse alarmknop (met halsketting of kledingclip) of de polsband. Je maakt alarm door 3 seconden of langer op de alarmknop of polsband te drukken. Je kunt ook alarm maken in de Persafe app op je mobiele telefoon. Dit doe je door de rode schuifknop rechtsonder naar links te bewegen.

Als je alarm hebt gemaakt en de noodsituatie is voorbij dan moet het alarm ook weer afgemeld worden. Dit doe je altijd in de Persafe app op je telefoon (dus niet met de losse alarmknop of de polsband). Open hiervoor de Persafe app en schuif de rode knop linksonder naar links. Het alarm is afgemeld als de tegenover gelegen knop een blauwe kleur heeft (tijdens alarm is deze knop grijs).

Ja, de Persafe noodknop werkt overal waar jouw mobiele telefoon ook werkt. Je kunt met PERSAFE altijd direct hulp oproepen zowel thuis als onderweg en zelfs in het buitenland.