12. ALARM MAKEN

Je kunt op verschillende manieren een alarm maken. Zodra een alarm wordt gemaakt verzendt de telefoon de alarmoproep naar de hulpverleners van de alarmcirkel die actief is. De telefoon stopt pas met verzenden als de alarm-server een ontvangstbevestiging heeft teruggestuurd. Als dit niet binnen 40 seconden gebeurt gaat de telefoon (alleen Android) een SMS versturen omdat er geen actieve internetverbinding is. Op deze manier borgen we dat alarmen altijd verzonden worden.

Handmatig noodoproep alarm:

  • In de app met de rode-slider (helemaal naar links bewegen) en daarna loslaten
  • Polsband, 3 seconden indrukken
  • Alarmknop, 3 seconden indrukken
  • Badge, rode knop of rode + groene knop 3 seconden indrukken
  • Badge, twee keer op de badge kloppen als “dubbel klop functie” aan staat (groen hand icoontje in app instellingen menu)

Valdetectie alarm:

  • Val detecteren met sensoren in je telefoon. Activeer de valdetectie functie met de valdetectie knop tussen de rode en de blauwe alarm-slider (groen is aan en geel is uit). Na activatie detecteren de sensoren in je telefoon of je bent gevallen en niet meer beweegt. Zodra val en niet meer bewegen wordt vastgesteld maakt je telefoon een automatisch alarm. Om valse alarmen te voorkomen krijg je eerst een vooralarm met de mogelijkheid om dit nog te annuleren. Als je binnen de ingestelde vooralarm timer (zie instellingen menu app) het alarm annuleert (open de app en cancel het alarm) wordt het valalarm niet verstuurd naar je hulpverleners of de PERSAFE-meldkamer en de waarschuwingssignalen stoppen. Detecteren van een val met sensoren in je telefoon gebruiken relatief veel batterij capaciteit. Vandaar dat wij aanbevelen om deze functie op je telefoon gedurende een bepaalde tijd aan te zetten, bijvoorbeeld bij sport, gladde ondergrond, omgevingsstoffen waar je bedwelmt van kunt raken of als je onderweg bent.
  • Val detecteren met de PERSAFE Badge. De Badge heeft ingebouwde sensoren om een val en niet meer bewegen te detecteren. Je kunt deze functie in het MY.PERSAFE portaal activeren of deactiveren en vervolgens met de valdetectie knop in de app aan of uit zetten (groen is aan en geel is uit). De Badge is speciaal ontwikkelt voor continue gebruik van de valdetectie functie en neemt geen stroom van je telefoon. Als je continue valdetectie bescherming wilt hebben adviseren wij om de Badge te gebruiken. Zodra val en niet meer bewegen door de Badge wordt vastgesteld maakt de Badge een automatisch alarm. Om valse alarmen te voorkomen krijg je eerst een vooralarm met de mogelijkheid om dit nog te annuleren. Als je binnen de ingestelde vooralarm timer (zie instellingen menu app) de Badge beweegt wordt het valalarm niet verstuurd naar je hulpverleners of de PERSAFE-meldkamer en de waarschuwingssignalen stoppen.