10. ALARM MAKEN

Je kunt op meerdere manieren alarm maken met Persafe

Handmatig noodoproep alarm;

  • Polsband 3 seconden indrukken of langer
  • Alarmknop 3 seconden indrukken of langer
  • In de Persafe app op je telefoon met de rode-schuifknop rechtsonder (helemaal naar links bewegen) en daarna loslaten

Valdetectie alarm:

De klap van een val of botsing wordt gedetecteerd met sensoren in je telefoon. Activeer de valdetectie functie met de valdetectie knop tussen de rode en de blauwe schuifknop onderin het scherm (afbeelding ‘vallend mannetje’ > groen is aan en geel is uit) als je gaat auto rijden, fietsen of met de scootmobiel op pad gaat. Na activatie detecteren de sensoren in je telefoon of je bent betrokken bij een ongeval en met een harde klap bent gevallen. Zodra een val  wordt vastgesteld maakt je telefoon een automatisch alarm. LET OP als je bij bewustzijn bent dan druk je ALTIJD op de noodknop bij een val! De valdetectie functie verbruikt batterij van je telefoon, vandaar dat deze functie automatisch na 8 uren wordt uitgeschakeld.

Zodra een alarm wordt gemaakt verzendt de telefoon de alarmoproep naar de EUROPAC-meldkamer of naar de contactpersonen (afhankelijk welk abonnement je hebt afgesloten bij Persafe).

ACHTERVANG FUNCTIE BIJ CONTACTPERSONEN
Als de alarmoproep drie keer is aangeboden aan alle hulpverleners/contactpersonen wordt de alarmoproep automatisch doorgezet naar de EUROPAC 24/7 meldkamer. De meldkamer gaat dan contact maken met de alarmgever en eventueel de opgegeven contactpersonen bellen.

Extra veiligheid mechanisme als er geen internetverbinding is op je telefoon.

De telefoon stopt pas met het verzenden van de alarmoproep als het alarm-platform een ontvangstbevestiging heeft teruggestuurd aan de telefoon. Als dit niet binnen 40 seconden gebeurt gaat de telefoon (alleen Android) de alarmoproep via SMS uitsturen omdat er op dat moment geen actieve internetverbinding is. Op deze manier borgen we dat alarmen altijd verzonden worden.