7. GEBRUIKERS AANMAKEN, WIJZIGEN EN VERWIJDEREN

Kies “manage” in app menu en selecteer daarna “GEBRUIKERS”. Je ziet nu alle gebruikers die in het abonnement actief zijn en hoeveel licenties nog niet gebruikt zijn.

Per gebruiker wordt volgende informatie weergegeven: Naam, mobiel nummer, email, schermnaam (gebruikersnaam in de app), rechten toegekend aan deze gebruiker en welk instellingen profiel actief is. Met “bewerk of verwijder” kun je wijzigingen doorvoeren.

Om nieuwe gebruikers toe te voegen klik je op blauwe knop;
⦁ + voeg gebruiker toe. Inlog via email (gebruiker die met zijn email adres inlogt)

  • Schermnaam = naam waarmee de gebruiker door andere PERSAFE gebruikers in de app wordt gezien (vaak wordt hier voornaam gebruikt)
  • E-mailadres > LET OP; dit wordt inlognaam voor nieuwe gebruiker
  • Mobiel telefoonnummer > LET OP; wordt gebruikt in noodgevallen
  • Bij “artikel” open je uitklap menu en selecteer een van de licentie producten die worden weergegeven. Heb je een abonnement met direct alarmering op de meldkamer afgesloten dan moet je hier het juiste artikel/gebruikerslicentie kiezen voor deze gebruiker. Wordt er maar één optie weergegeven klik deze dan aan.
  • Bij “instellingenprofiel” kies je per gebruiker welk instellingenprofiel van toepassing is (zie instellingprofielen aanmaken). Standaard staat “BEHEERDER” aan
  • Bij “rechten” kies je welke rechten deze gebruiker krijgt. Je kunt kiezen tussen
    ⦁ BEHEERDER > alle rechten in het abonnement
    ⦁ GEBRUIKER > deze gebruiker kan zijn eigen instellingen wijzigen, hulpverleners toevoegen en verwijderen.
    ⦁ READONLY > deze gebruiker heeft geen rechten om zelf wijzigingen door te voeren maar de beheerder bepaalt voor deze gebruiker hun instellingen.
  • Klik op “aanmaken” om gebruiker uit te nodigen om aan het abonnement deel te nemen

Zodra je op “aanmaken” hebt gekozen ontvangt deze gebruiker een email met een uitnodiging om deel te nemen in dit PERSAFE-abonnement. Pas nadat de gebruiker deze email-uitnodiging heeft geaccepteerd en een uniek wachtwoord heeft aangemaakt wordt de gebruiker geactiveerd in het abonnement.

In het overzicht “gebruikers” binnen je abonnement is de gebruiker nu toegevoegd met de status “in afwachting”. Zodra gebruiker heeft geaccepteerd verandert status in “geaccepteerd”.