7. ALARMCIRKEL INSTELLEN (WIE ONTVANGT DE ALARMOPROEPEN?)

Dit is alleen van toepassing voor het abonnement “alarmeren naar eigen contactpersonen”. Dit is NIET van toepassing voor abonnement “alarmeren naar de meldkamer”.

Open de Persafe app op de telefoon van de alarmgever of op de telefoon van degene die het abonnement bij Persafe heeft afgesloten. Kies “BEHEER” in het app menu en klik daarna op “ALARMCIRKELS”

Met een alarmcirkel bepaal je welke contactpersonen/hulpverleners de alarmoproepen ontvangt van degene die de noodknop gebruikt.

Om alarmcirkels in te zien klik je op het uitklapmenu bovenin het scherm en selecteer je de persoon waarvan je de alarmcirkel wilt wijzigen of inzien. Klik vervolgens op de BEWERK-knop
• Naam = Benaming van de alarm cirkel bijv. voornaam alarmgever of pa/ma
• Tijdsinterval tussen notificatie rondes (standaard worden contactpersonen tot drie keer genotificeerd met een tijdsinterval van 40 seconden)
• Minimum aantal contactpersonen die moeten accepteren = standaard staat dit op 1
• Per gekoppelde contactpersoon/hulpverlener wordt getoond in welk niveau (welke notificatie ronde) ze de eerste keer de alarmoproep ontvangen (vanaf niveau 1 = direct, niveau 2 = na 40 seconden als geen andere contactpersoon heeft gereageerd of niveau 3 = na 80 seconden als geen andere contactpersoon heeft gereageerd. Standaard ontvangen alle contactpersonen tegelijkertijd de alarmoproep (alle contactpersonen staan op niveau 1)
• Een optioneel afstandscriteria welke aangeeft dat contactpersoon in niveau 1 alleen alarmoproep ontvangt als deze binnen de aangegeven afstand in meters van de alarmgever is (staat standaard niet aan, veld is leeg )
Klik op OPSLAAN om alarmcirkel wijzigingen actief te maken.

NORMAAL GESPROKEN HEEFT DE ALARMGEVER ÉÉN ALARMCIRKEL. ZORG ERVOOR DAT JE GEEN EXTRA ALARMCIRKELS MAAKT VOOR DE ALARMGEVER. 

Ook de contactpersonen hebben bij Persafe een alarmcirkel maar hier zijn geen hulpverleners aan gekoppeld.