12. ALARMOPROEP ONTVANGEN ALS CONTACTPERSOON

Dit is alleen van toepassing voor het abonnement “alarmeren naar eigen contactpersonen”. Bij een meldkamer abonnement worden de contactpersonen door de meldkamer gebeld.

Zodra de noodknop is ingedrukt verstuurt PERSAFE een alarmoproep aan alle contactpersonen in de alarmcirkel (onder de  voorwaarde dat de contactpersonen ingelogd zijn in de Persafe app op hun telefoon).

De contactpersonen ontvangen de alarmoproep op hun mobiele telefoon;

 • Notificatie bericht NOODOPROEP + naam alarmgever. Klik op het notificatie bericht om het alarmbericht te openen
 • Android telefoons openen het alarmbericht automatisch (alarmoproep komt bovenop je telefoon te staan).

De contactpersonen zien volgende informatie in het alarmbericht;

 • Tijdstip waarop het alarm is gemaakt
 • Soort alarm (noodoproep of valdetectie)
 • GPS-locatie van de alarmgever (adres gegevens) plus weergave op de landkaart (om in te zoomen klik je op de rode icoon van de alarmgever).
 • Locatie van de andere contactpersonen (afhankelijk of ze locatie delen instelling hebben toegestaan) met hun gebruikersicoon. De kleur van de iconen hebben volgende betekenis:
  • GROEN/PAARS deze contactpersonen hebben de alarmoproep ontvangen
  • GEEL is actieve hulpverlener. Deze contactpersoon heeft de alarmoproep al geaccepteerd
  • GRIJS is absent/niet ingelogd. Deze contactpersoon heeft de alarmoproep niet ontvangen.
  • ORANJE gebruiker icoon ben jijzelf

Je wordt gevraagd of je de alarmoproep wilt ACCEPTEREN (hulp wilt verlenen) of WEIGEREN (ben niet beschikbaar) door op één van beide knoppen te klikken.

Als je de alarmmelding ACCEPTEERT, wordt dit voor alle andere hulpverleners ook direct zichtbaar omdat jouw gebruiker-icoon op hun telefoon geel wordt. Zolang je niet accepteert of weigert blijft de PERSAFE-alarm-server contactpersonen notificeren tot er een contactpersoon accepteert. Als na 2 minuten nog steeds geen van de contactpersonen heeft geaccepteerd wordt de alarmoproep automatisch doorgezet naar de Europac meldkamer (achterwacht functie).

Zodra je hebt geaccepteerd verandert je app scherm en krijg je 5 nieuwe knoppen om actief hulp te verlenen;

Blauwe PLAY knop = afspelen van de audio-opname die is gestart op de telefoon van de alarmgever toen het alarm werd geactiveerd (alleen Android). De knop wordt blauw zodra de audio opname gereed is om af te spelen.

Groene CALL knop = een directe spreek / luister verbinding met alarmgever starten (de telefoon van de alarmgever opent automatisch op handsfree speaker en de microfoon wordt ingeschakeld)

Rode ALARMCENTRALE knop = mogelijkheid om de Europac meldkamer bij het alarm te betrekken om 112 hulpdienst te regelen. Je wordt door Europac meldkamer gebeld voor verdere afstemming.

Oranje END ALARM knop rechterbovenhoek = je kunt het alarm via jouw telefoon beëindigen met deze knop. Volg de instructies op het scherm. Beëindig een alarm pas als je zeker weet dat je geen ambulance nodig hebt.