8. ALARMCIRKELS AANMAKEN, WIJZIGEN EN VERWIJDEREN

Kies “manage” in app menu en selecteer “ALARMCIRKELS” om een bestaande alarmcirkel te wijzigen of een nieuwe alarmcirkel aan te maken.

Met een alarmcirkel bepaal je wie hulpverlener is voor een gebruiker die een alarm maakt (direct naar de meldkamer of eerst naar familie, vrienden of mantelzorger). Alarmcirkels worden altijd gemaakt per gebruiker, waarbij je jezelf in de situatie verplaatst van de alarmgever (ik maak een alarmoproep) en wie dan de hulpverleners moeten zijn.

Als je een abonnement hebt afgesloten met directe alarmering op de meldkamer dan mag je geen hulpverleners toevoegen aan de alarmcirkel. Zorg er wel voor dat de gebruiker waarvoor dit van toepassing is bij het aanmaken van de gebruiker in het abonnement het artikel “meldkamer licentie” heeft geactiveerd. (Zie gebruikers aanmaken).

Om bestaande alarmcirkels in te zien ga je naar het uitklapmenu en selecteer je de gebruiker. Je krijgt nu een overzicht van alle alarmcirkels in het abonnement voor de geselecteerde gebruiker met volgende informatie;

 • Naam van de alarm cirkel
 • Tijdsinterval tussen notificatie rondes (standaard worden niet meldkamer hulpverleners tot drie keer genotificeerd met een tijdsinterval van 40 seconden)
 • Minimum hulpverleners is instelling voor minimum aantal hulpverleners die alarmoproep moeten accepteren voordat geen verdere hulpverleners worden genotificeerd. (Standaard staat dit op 1).
 • Per alarmgever worden de hulpverleners getoond en in welk niveau (welke notificatie ronde) ze eerste keer alarmoproep ontvangen (vanaf niveau 1 = direct, niveau 2 = na 40 seconden als geen andere hulpverlener(s) heeft gereageerd of niveau 3 = na 80 seconden als geen andere hulpverlener(s) heeft gereageerd. Standaard worden alle nieuwe hulpverleners met niveau 1 toegevoegd)
 • Een optioneel afstandscriteria welke aangeeft dat hulpverlener in niveau 1 alleen alarmoproep ontvangt als deze binnen de aangegeven afstand in meters van alarmgever is (staat standaard niet aan, veld is leeg )

Met de “bewerk” of “verwijder” knop kun je bestaande alarmcirkels wijzigen of een nieuwe alarmcirkel met de +alarmcirkel toevoegen knop”

Je kunt voor een gebruiker meerdere alarmcirkels maken. Meerdere alarmcirkels kunnen relevant zijn als gebruiker soms andere hulpverleners nodig heeft (bijv. tijdens sport of bij een vaste vakantiewoning)

 • Geef de alarmcirkel een unieke naam
 • Als je een hulpverlener wilt toevoegen uit je EIGEN ABONNEMENT dan selecteer je de hulpverlener in het uitklapmenu en klik je op “hulpverlener toevoegen”. Pas daarna kun je een volgende hulpverlener toevoegen. Elke hulpverlener wordt met een label zichtbaar.
 • Als je hulpverleners wilt uitnodigen van BUITEN JOUW ABONNEMENT dan plaats je de cursor in het witte vlak van het uitklap menu en vervolgens geef je het volledige email adres van de PERSAFE-gebruiker in (waaronder deze gebruiker bij PERSAFE geregistreerd staat). PERSAFE zal actief zoeken in bestand en naam van gebruiker weergegeven. Klik op de naam en op “hulpverlener toevoegen”. Een hulpverlener van buiten je abonnement krijgt eerst een emailuitnodiging die hij moet accepteren voordat hij als hulpverlener in deze alarmcirkel actief wordt. In het label van deze hulpverlener wordt de status getoond (in afwachting of geaccepteerd)
 • Per hulpverlener kun je in het label volgende instellingen wijzigen;
  • Hulpverlener niveau = ontvangt hulpverlener direct (niveau 1) of na 40 seconden (niveau 2) of na 80 seconden (niveau 3) de alarmoproep. Staat standaard op 1
  • Voor niveau 1 kan een afstandscriteria in meters tot alarmgever worden ingegeven. Indien hulpverlener binnen deze afstand is wanneer alarmgever alarm maakt ontvangt hulpverlener in niveau 1 de alarmoproep. Indien de hulpverlener verder weg is ontvangt hij alarmoproep pas in niveau 2 (mits al geen andere hulpverlener in niveau 1 de alarmoproep heeft geaccepteerd. Is standaard niet actief, veld is leeg)
  • Ontvangt assistentie-verzoek JA/NEE is instelling of deze hulpverlener wel of niet een assistentie verzoek ontvangt (blauwe slider assistentie verzoek in app). Staat standaard op AAN.
 • Als je alarmcirkel compleet is moet je “opslaan” aanklikken om de alarmcirkel in het account actief te maken.
 • Indien je meerdere alarmcirkels wilt maken voor één gebruiker dan is dit op dezelfde manier mogelijk. De gebruiker kan dan in de app wisselen tussen meerdere alarmcirkels.

De app gebruiker die meer dan één alarmcirkel heeft kan alarmcirkel wisselen in de app door in het “oranje” scherm (hulpverlener scherm) bovenin op oranje vlak te klikken waarna een menu met alle alarmcirkels verschijnt die voor deze gebruiker actief zijn.