4. CONTACTPERSONEN TOEVOEGEN DIE ALARMOPROEP DIRECT ONTVANGEN

Dit is alleen van toepassing voor het abonnement “alarmeren naar eigen contactpersonen”. Dit is NIET van toepassing voor abonnement “alarmeren naar de meldkamer”.

Open de Persafe app op de telefoon van de alarmgever of op de telefoon van degene die het abonnement bij Persafe heeft afgesloten of op een persoon die geregistreerd is bij Persafe als Beheerder. Kies “BEHEER” in app menu en selecteer daarna “GEBRUIKERS”. Je ziet nu alle personen die in het abonnement geregistreerd zijn en hoeveel gebruiker licenties nog niet gebruikt zijn.

Per gebruiker/persoon wordt volgende informatie weergegeven: Naam, mobiel nummer, email, schermnaam (= voornaam), rechten toegekend aan deze gebruiker en welk instellingen profiel actief is. Met “bewerk of verwijder” kun je wijzigingen doorvoeren.

Om nieuwe gebruikers toe te voegen klik je op blauwe knop;
+ voeg gebruiker toe. Inlog via email

 • Schermnaam =  voornaam (contact)persoon
 • E-mailadres > LET OP; dit wordt de inlognaam voor de persoon die je toevoegt. Elke persoon in het abonnement moet een unieke email hebben (je kunt dus niet voor hetzelfde email adres voor 2 personen gebruiken).
 • Mobiel telefoonnummer > als een persoon geen mobiele nummer heeft mag je hier ook een vast telefoonnummer ingeven
 • Bij “artikel” open je het uitklap menu en klik je op het weergegeven artikel. Heb je extra contactpersonen bijgekocht dan moet je hier kiezen voor ‘extra gebruiker licenties’
 • Bij “instellingenprofiel” kies je STANDAARD INSTELLINGEN
 • Bij “rechten” kies je welke rechten deze gebruiker krijgt. Je kunt kiezen tussen
  ⦁ BEHEERDER > ALLE rechten in het abonnement
  ⦁ GEBRUIKER > deze gebruiker kan zijn EIGEN instellingen wijzigen, hulpverleners toevoegen en verwijderen.
  ⦁ READONLY > deze gebruiker heeft GEEN rechten om zelf wijzigingen door te voeren maar de beheerder bepaalt voor deze gebruiker hun instellingen.
 • LET OP er moet MINIMAAL 1 persoon in het abonnement BEHEERDER zijn!
 • Klik op “aanmaken” om de contactpersoon/gebruiker uit te nodigen om aan het abonnement deel te nemen

Zodra je op “aanmaken” hebt gekozen ontvangt deze persoon een email van Persafe met een uitnodiging om deel te nemen in het PERSAFE-abonnement. Pas NADAT de gebruiker deze email-uitnodiging heeft geaccepteerd en zelf een wachtwoord heeft aangemaakt wordt de persoon geactiveerd in het abonnement.

In het overzicht “gebruikers” binnen je abonnement is de gebruiker nu toegevoegd met de status “in afwachting”. Zodra gebruiker de uitnodiging heeft geaccepteerd verandert status in “geaccepteerd”.

Pas nadat de (contact)persoon de email uitnodiging heeft geaccepteerd kan deze worden gekoppeld als contactpersoon in de alarmcirkel van de persoon die de noodknop gebruikt! ZIE PUNT 7 VAN DE ONLINE HANDLEIDING