19. NIEUWE TELEFOON OF NOODKNOP VERVANGEN EN OPNIEUW KOPPELEN MET TELEFOON ALARMGEVER

Als de alarmgever de ‘oude’ noodknop heeft verloren of vervangen moet de nieuwe alarmknop of polsband gekoppeld worden met de telefoon van de alarmgever (anders werkt de noodknop niet).

Als de alarmgever een nieuwe telefoon gaat gebruiken moet de noodknop gekoppeld worden aan de nieuwe telefoon.

Volg hiervoor volgende stappen;

  1. Open de Persafe app op de (oude) telefoon van de alarmgever. Open app menu door op de 3 platte streepjes in linkerbovenhoek te klikken.
  2. Klik op NOODKNOP. Wil u de huidige noodknop ontkoppelen? Klik op JA. Als je een nieuwe telefoon gaat gebruiken dan gebruik je de nieuwe telefoon vanaf stap 3.
  3. Klik opnieuw op NOODKNOP. Welke noodknop wilt u koppelen? Klik op NOODKNOP. Direct nadat je op NOODKNOP hebt geklikt moet je de alarmknop of polsband indrukken en ingedrukt houden totdat er een “koppelverzoek” op de telefoon verschijnt. Je moet op ‘koppelen en verbinden’ klikken op de telefoon.
  4. De noodknop is nu gekoppeld aan de telefoon. Controleer de werking door één keer kort de knop/polsband in te drukken >  je ontvangt notificatie bericht “alarmknop actief” eventueel met 3 pieptonen (afhankelijk geluid instellingen). De noodknop is juist gekoppeld met de telefoon.

Sluit de Persafe app nooit af (niet weg swipen/vegen) maar laat de Persafe in app in de achtergrond actief.

Zorg dat Bluetooth en GPS-locatie (locatiebepaling) altijd aan staan op de telefoon van de alarmgever.

Als het niet lukt om de alarmknop of polsband te koppelen volg je deze stappen:

1.Controleer of de gps-locatie bepaling aan staat op de telefoon; Android; Open algemene instellingen van de telefoon (tandwiel icoon) en klik op LOCATIE. Zorg dat locatie is INGESCHAKELD.

iPhone; Open algemene instellingen van de telefoon (tandwiel icoon) en klik op PRIVACY > zet locatievoorziening AAN. Als de gps-locatie niet was ingeschakeld dan probeer je opnieuw de noodknop te koppelen aan de telefoon in de Persafe app

2.Als de gps-locatie bepaling wel was ingeschakeld dan start je de telefoon een keer compleet opnieuw op. Probeer nu opnieuw om de noodknop te koppelen aan de telefoon in de Persafe app.

3.Als de koppeling nog steeds niet lukt dan wis je eventuele ‘oude’ bluetooth koppeling van de Persafe noodknop in de telefoon;
Open algemene instellingen van de telefoon (tandwiel icoon) en klik bij Android op VERBINDINGEN en daarna op het woord BLUETOOTH. Bij iPhone klik je op BLUETOOTH. Zoek bij de gekoppelde apparaten naar ‘Flic’ of een cijfer/letter reeks die start met ‘F’ of ‘f’. Klik op het tandwiel icoon van het gekoppelde apparaat of het i-icoon en klik op ‘koppeling opheffen’ of ‘vergeet dit apparaat’. Als er een bestaande koppeling bestaat die je hebt opgeheven dan probeer je de noodknop opnieuw te koppelen aan de telefoon in de Persafe app

4. Als je nog steeds de noodknop niet kunt verbinden dan moet het geheugen van de bluetooth worden gewist (alleen Android);
Open algemene instellingen van de telefoon (tandwiel icoon) en klik op APPS
Vrij ver boven aan staat ‘uw apps ……………. gevolgd door een icoon met 3 streepjes en een pijltje wat naar beneden wijst. Klik op dit icoon. Maak schuifje actief van ‘SYSTEEM APPS WEERGEVEN en klik op OK (onderaan in het scherm). In de lijst met getoonde apps wordt nu ook de BLUETOOTH SYSTEEM APP weergegeven met de naam ‘Bluetooth’. Klik hierop. Klik op OPSLAG en op CACHE LEGEN (rechts onderin). Probeer opnieuw de Persafe noodknop te koppelen aan de telefoon in de Persafe app.

Als bovenstaande ‘herstel’ stappen zijn doorgevoerd en de alarmknop of polsband zijn nog steeds niet gekoppeld dan bel je met Persafe klantenservice op 085-071 7308